Vintergille 2019

Väl mött gott folk och goa fränder till årets vintergille, som denna gång går av stapeln den 30:e november.

Som seden bjuder, firas det in på småtimmarna i Långhuset i Hornbore By med mat, värme och gott sällskap. Vi slår upp portarna till långhuset vid 17.00 och vid 19.00 bjuds det på dignande läckerheter från vårat kök. I sann Hornbore-anda serveras detta på rejäla långplankor som både stillar hunger och främjar till god samvaro.

Den som vill, får gärna underhålla med vikingatida upptåg. Allsång är alltid ett välkommet inslag.

Klä på dig dina finaste och varmaste vikingakläder och ta med din godaste dryck och dina matkärl samt en fäll för rumpan. Men tänk dig för när du häller upp drickat, vi vill inte att det ska synas vare sig burkar eller flaskor i denna fina sal. Som seden sig bör så lämnar du dina smutsiga skor i farstun. Men det är kallt på golvet så rena och varma skor inne är att föredra.

För långväga gäster finns alltid husrum. Om du ska sova över i långhuset får du tänka på att ta med varma sovsaker och frukost, visserligen brukar det alltid bli mat över, men man vet ju aldrig. Ange vid anmälan om du vill sova över.

Uppge eventuella matallergier. Anmäl er senast 16:e november. Gillet är endast för medlemmar. Här kan du läsa hur du betalar medlemsavgiften.

Så kom med och skapa ett vintergille som kommer gå till historien.

Välkomna önskar festkommittén!