Viktig information för handlare och volontärer 2018

Först och främst så är ni varmt välkomna till Hornbore Tings 26:e marknad!

Som ni säkert förstår får ingen elda på grund av det totala eldningsförbudet som råder i Västra Götaland.
Alltså INGA ÖPPNA LÅGOR:
– Ingen grillning med kol, ved, gas eller spritkök.
– Inga levande ljus, oljelampor eller liknande.

Detta innebär:

  • Använd gärna många lyktor under kvällen då vi inte har några fyrfat som lyser upp, använd el-ljus i lyktorna.
  • Som tidigare nämnt så ska det finnas brandsläckare i alla boendetält in till höger om ingången.
  • Första-hjälpen finns i Grillen, Baket och i Entrén.
  • Rökruta kommer finnas på grusplanen vid bajjamajorna. Det är inte tillåtet att röka vid något tillfälle, någonstans inne på marnadsområdet. Det kommer skyltas för detta och gäller även besökare så var inte rädd för att säga ifrån om ni ser någon röka på fel ställe. Gäller även vape/e-cigg.

Lyssna på brandansvarig!

OBS! — Överträdelse mot dessa ovanstående punkter kommer leda till avhysning från marknaden. — OBS!

Mat

Detta innebär att ni som är handlare har svårt att tillaga egen mat under marknaden. Så detta år kommer även alla handlare få lunchsoppa precis som alla funktionärer. Detta innebär att alla får frukost och lunch alla 3 dagarna och gillesmiddag på lördagskvällen. Ni behöver alltså bara ordna egen middag på fredagskvällen.

Snälla kör inte upp några bilar upp på marknadsområdet utan att ha pratat med Evelina eller Andreas.

Om vi inte är där när ni anländer ring:
Andreas: 0708393674
Evelina: 0703916516

Parkering

Det kommer finnas fyrhjuling på plats under torsdag från kl 10.

Det är inte tillåtet att parkera på fältet bredvid bajjamajorna. Det är däremot tillåtet att stå där för avlastning av bil. Så fort det är färdigt skall bilen parkeras på funktionärsparkeringen, följ skyltar (mot Hamn, gul skylt, vänster). Bilar som inte flyttats torsdag kväll kommer bogseras och ägaren till bilen står för kostnaden.

Detta för att markägaren inte har gett oss tillåtelse att parkera där och vi vill inte riskera att inte få lov att använda fältet över huvud taget. Snälla respektera detta!

Tillgång till el

I och med det totala eldningsförbudet måste all vår mat tillagas med el. Detta innebär att vi inte kan erbjuda laddning för mobiler eller andra elektroniska produkter. Vi är uppkopplade på ett bostadshus och ligger med extremt små marginaler från en total kollaps. Så har ni något som behöver laddas får ni ta med er powerbank.

Vatten

Snälla var sparsamma med dricksvattnet. Det är vattenbrist i kommunen och varje droppe räknas. Diska går utmärkt att göra i havet.

Marknaden är öppen från 11:00 till 17:00 fredag, lördag och söndag.

Moderna saker skall hållas dolt under hela marknaden, dygnet runt. Dryck hälls över i krus eller liknande i tält eller på annat smidigt sätt.

 

Nu till det roliga!

Fredag:

17:30 föreläsning av Chas Jones, om ”Slaget vid Fulford”. Chas är den som hittat den arkeologiska platsen för det okända slaget, det som vikingarna faktiskt vann! Alltså det slag som var några dagar innan Stanford Bridge och det slutliga slaget vid Hastings.

18:00 föreläsning av Peter Gråe, om den sociala samhällsuppbyggnaden under vikingatiden.

19:00 pilbågstävling

Lördag: 
Gillet bjuder på både mat och underhållning. Vi hoppas ni är leksugna och musikälskare för i år bjuds det på något alldeles extra.

Ni som har bord och pallar/kistor eller vad ni kan tänkas sitta på uppmuntras ta med detta till gillet och placera er på vettigt ställe för att sluta cirkeln. Ta med er lyktor för att hjälpa oss lysa upp natten.

Söndag:
Marknaden stänger kl 17:00. Inga tält får tas ned innan marknaden stänger!

Vi rekommenderar Resorb och många bad.

All makt åt Tengil vår befriare.

Ses i Ranrike
Evelina och Andreas