Viktig information om årets Hornbore Ting

Styrelsen och planeringsgruppen har väntat så länge som varit möjligt med att ta ett officiellt beslut om Hornbore Ting skulle bli av eller inte 2020. Detta för att vi ville se om det skulle bli några lättnader i de restriktioner som kommit med Covid-19, som ni vet så finns inte några sådana lättnader i sikte.

Det är ett tungt besluta att fatta för oss i styrelsen, men ack så nödvändigt för hälsan hos våra medmänniskor, att årets ting inte kommer att bli av i den form som vi är vana vid. Vi kan, får och vill inte arrangera marknaden under dessa omständigheter.

Hoppas att alla ni som tänkt besöka oss har förståelse för detta. Vi brukar göra allt vi kan för att så många som möjligt av er kommer till tingsplatsen, första helgen i augusti, men i år ber vi er att inte komma.

Däremot tänker vi inte lägga oss ner och ge upp! Som Sveriges äldsta vikingamarknad har vi klarat många prövningar, även om denna kanske är den största hitintills. Marknaden kommer ändå att ske i ett nytt, digitalt, format!

I skrivande stund jobbar planeringsgruppen med att styra om alla våra planer för att ni där ute ändå ska kunna njuta av marknaden i en ny vinkel och inom en snar framtid så kommer mer information om hur detta kommer att gå till.

Vi hoppas att ni vill ta del av och gärna vill vara en del av årets digitala marknad.

Hälsningar
Hornbore Tings styrelse