Handlare

Information och ansökan 2020

To Information in English

Hornbore Ting har i år sin marknad för 28:e året i rad. Platsen är som vanligt nedanför Hornbore slottsklippa och i år bjuds ni in till den 31 juli, 1, 2 augusti.

Sista ansökningsdag är 13:e juli för att vi skall hinna med alla förberedelser och planering så bra som möjligt. Om ni inte fått bekräftelse inom 7 dagar, kontakta oss via marknad@hornboreting.se
Ansökan hittar du längst ned.

 Praktiska detaljer

Marknaden är öppen mellan 11.00–17.00 fredag och lördag, söndag 11.00-16.00. Det kommer att finnas aktiva ute på marknadsområdet under hela veckan så om ni vill komma tidigare är ni hjärtligt välkomna! För er som inte besökt oss tidigare så utspelar sig Hornbore Ting ca 2 km söder om Hamburgsund, ca 120 km norr om Göteborg längs kusten.

Vi bjuder på frukost fredag-söndag och under lördag kväll serveras en festmåltid. Det finns en sopplunch men den är endast till för Hornbore Tings egna funktionärer och inte för handlare som är på marknaden. Angående festmåltiden så måste man vara anmäld innan och utföra något på marknaden, antingen som handlare eller som hjälp till oss i Hornbore Ting. Om ni vet eller känner någon som vill komma till Hornbore men som inte är handlare, be dem kontakta oss så löser vi alltid något, ingenting är omöjligt. Mat finns att köpa under marknaden, både i grill och i baktält/korvtält. Vi kan erbjuda vegetarisk mat. Specialkost för allergiker har vi tyvärr ingen möjlighet att erbjuda.

Vi tar ingen avgift för komma till vår marknad och sälja

Däremot kräver vi ett medlemskap i Hornbore Ting. Ett familjemedlemskap kostar 200 kr och enskilt medlemskap kostar 100 kr. Sätts in på bankgiro 5883-3104. Swish till 1232695831. Viktigt att ange namn, adress och eventuell e-postadress vid betalning.
Läs mer: Bli medlem

Hjälp oss skapa en fantastisk marknad

Vår publik är det viktigaste vi har och det är allas ansvar att skapa en så härlig känsla på Hornbore Ting som möjligt, även för vår egen skull.

Vi hoppas att ni också ser det som något positivt att förbättra Hornbore Ting. Om vi under Tinget kommer med frågor så hoppas vi också att ni ser detta som att vi inte är experter utan bara vill lära oss mer och samtidigt försäkra oss om att vi har en så vikingatida marknad som möjligt.

Det ni säljer får inte vara/ha (detta gäller även barnleksaker)
* innehålla plast.
* vara gjorda i plywood eller liknande.
* orimligt skrikiga färger som det inte finns belägg för att de kan växtfärgas.

Vi kommer under de närmaste åren att jobba hårdare med vad som säljs på Hornbore Ting då vi fått lite kommentarer kring en del av innehållet. Därför uppskattar vi er hjälp genom att allt som ni har framme eller tillverkar skall sträva efter att vara historiskt korrekt. Om vi ser saker som inte passar in i vår marknad kommer vi be er ta bort det.

Vi vill därför att ni under Hornbore Ting hjälper oss med:
* Inte ha moderna saker synligt i era tält eller handelsbodar.
* Använda läder/bark etc. till prisangivelser
* Om ni har dryck, häll undangömt över det i tidsenliga kärl

För att underlätta för alla så vill vi gärna att ni som inte besökt oss tidigare skickar in några bilder på vad ni säljer, era kläder samt eventuellt tält som skall stå på Tingsplatsen.

Saxiska resetält

Gällande saxiska resetält så har vårt tidigare förbud hävts på det sättet att vi nu har mindre områden där vi inte får slå ned spik i marken. Detta är kring själva gravhögarna på området samt vid själv Slottsklippan.

Välkomna till Hornbore Ting!


Frågor hänvisas till
Hannah Stening telefon 070 233 62 68
e-post till marknad@hornboreting.se


Ansökan för handlare

Gruppens namn - Name of the group

Namn på kontaktperson - Name of contact

Adress - Address

Telefon - Phone

E-mail

Antal vuxna som kommer - Number of adults coming

Antal barn som kommer - Number of children coming

Antal som vill äta på gillet - Number of people participation in the feast

Har eget tält - Have a tent

Om Ja, storlek (Längd*Bredd) If yes, size (Length*Width)

Saxiskt resetält - Saxon tent

Bifoga bild på tält - Attach picture of tent

Önskad placering av tält, långsida eller kortsida mot marknadsgatan - Desired placing of tents, long side or short side towards the market street

Behöver låna försäljningstält - Need to borrow a traders tent

(Det finns några och först till kvarn gäller. Var beredd att dela med någon - We have only a few. Be prepared to share.)

Säljer/Tillverkar/Demonstrerar - Selling/making/offering

Bifoga bild på varor - Attach picture of products

Andra frågor el önskemål - Other questions or requests

Genom att skicka in din anmälan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Vill du läsa mer om hur vi hanterar dem hittar du information här