Aktiviteter 2018

Föreningen har aktiviteter för medlemmar under hela året. Både i olika intressegrupper, olika kurser och kortare och längre resor.
Har du synpunkter på våra aktiviteter eller önskemål om flera, lämna dem via info@hornboreting.se


Inomhusträning för alla medlemmar under våren

Från och med januari till slutet av april hyr föreningen gymnastikhallen i Hamburgsund söndagar kl. 11.30 – 13.30. Kampgruppen tränar då men hallen är stor och där finns plats för fler aktiviteter. Kom och träna!

Kurs, Viborgsskjortan 20-21 januari med fortsättning vid vårens syträffar

Hanna Lundbohm kommer att lära oss sy kjortel eller en särk (hellång kvinnovariant) efter fynd i Viborg, Danmark.

Syträffar lördagar 6 oktober, 27 oktober och 24 november

Nu har vi bokat in lördagarna för hösten. Vi kommer vi att vara i Ankaret som ligger bredvid ICA Skutan i Hamburgsund. Som vanligt håller vi på mellan  kl 10.00 och 15.00.

Information, Isabelle Falsen via isabelle@falsen.se eller SMS 073 915 59 12.
Välkomna alla handarbetssugna och glada medlemmar!!!

Kurs i kisttillverkning 24-25 februari

Evelina Nicander håller kurs i Hamburgsundskolans slöjdsal kl. 10.00-15.00.
Till information och anmälan

Årsmöte lördagen 10 mars kl. 16.00

Årsmötet följer efter sykursen i Folkets Hus. Motioner som kräver beslut på årsmötet, måste lämnas in till styrelsen före verksamhetsårets utgång.

Hus- och båtfix i Hornbore By 28-29 april

Vi träffas i byn och hjälps åt att få båtarna redo för sjösättning och fixar med vårt tingshus. Oömma kläder och matsäck tar du med dig. Vill du sova över tar du med dig övernattningsgrejor.

Frågor besvaras av ordförande Andreas Johansson 070 839 36 74.

Ale vikingamarknad 5 och 6 maj

Den första helgen i maj brukar föreningsmedlemmar åka till Ale vikingamarknad som en trevlig start på säsongen.
Till Information och anmälan

Upptaktsmöte lördag 19 maj kl. 15.00 i Hornbore By

Vi planerar årets ting och delar upp ansvaren. Alla medlemmar hälsas välkomna. Efter mötet bjuder föreningen på gille.
Anmälan behövs inte. Hjärtlig välkomna!

Familjehelg med upptaktsmöte 19-20 maj i Hornbore By

En helg med aktiviteter för alla åldrar där den som vill sover över. Vi kommer att vara vid sjösidan av byn. Vi hoppas på en härlig blandning av lekar, sagoberättande och matlagning vid elden. Eventuellt lite hantverk att pröva på. Har du färdigheter inom något område är det trevligt om du vill dela med dig av dessa.

Ta med övernattningsgrejor och givetvis kommer alla i vikingakläder. Har du inte egna finns möjlighet att låna vikingakläder. Vi träffas under gemytliga former och har det trevligt tillsammans. På lördag kväll blir det gille där föreningen bjuder på mat. Resten av mat för helgen och dryck tar var och en med sig.

Anmälan behövs inte. Hjärtlig välkomna!

Uppsättning samt nedtagning av Tinget 28 juli respektive 6 augusti

Vid uppsättning lördag 29 juli samt vid nedtagningen måndag 7 augusti vill vi ha så många hjälpande händer som möjligt. Vid uppsättningen lastas traktorerna vid förrådet kl. 9.30. Möt upp vid tingsplatsen kl. 10. Ju fler som hjälper till ju lättare och snabbare går det.

Ta med fikakorgen och massor att dricka! Det är bra att ha med handskar och lite verktyg som till exempel skruvdragare och hammare. Tid för samling för nedtagning bestäms på Tingets sista dag.

Tingshelg 3-4-5 augusti

Vi har många aktiviteter under tingsdagarna som kräver många medlemmars arbete.  Tillsammans har vi fantastiskt roligt. Du behöver inte jobba hela helgen utan vi hjälps åt enligt schema. Vi behöver både dig som kan tänka dig att vara ansvarig för vissa stationer och dig som kan komma och vara med en stund.

Tingsresa 21-23 september

Vinterfest i långhuset 1 december