Funktionärer

Bra att vet för alla som vill bidraga som funktionär på Hornbore Ting

Hornbore Ting hade aldrig fungerat utan det stora jobb som alla medlemmar och deltagare på marknaden lägger ned tillsammans för att skapa en unik upplevelse en gång per år.

Som hjälpande medlem på Hornbore Ting så kan det vara svårt att veta hur/vad man ska göra och här kommer några enkla tips.

  1. Ha kul – Hornbore Ting är en vikingamarknad där medlemmar och besökare ska uppleva något unikt tillsammans på en underbar plats mitt i den bohuslänska skärgården.
  2. Stäng av mobiltelefonen – Passa på att slappna av och stäng därför av din telefon. Om du måste ha den på så gå undan och prata så att du inte syns för våra besökare.
  3. Hjälp till att skapa en härlig atmosfär genom att inte ha moderna saker. Försök packa i flätade pilkorgar, näverburkar etc istället. Det passar bättre in och det kan ju vara kul att använda ibland. Om du måste ha modern utrustning, ta gärna med lite linnetyg eller en ullfilt som du kan ställa det under så att det inte stör. Hjälp våra besökande vikingar att även de täcka över eventuella moderna saker men säg det på ett trevligt vis.

När det gäller kläder så bar vikingarna till den största delen kläder i linne eller ull. Kvinnorna bar klänning och männen bar i stor utsträckning tunika och byxor. Skodon är ofta svårt och om man inte vill gå barfota så fungerar sandaler eller diskreta läderskor också bra. Passa på att fråga andra medlemmar om råd ifall du känner dig osäker.

När det gäller mat så serveras ett mål mat per dag vid lunchtid under tingsdagarna som är till för alla som hjälper till på Hornbore Ting. På lördagskvällen bjuder också föreningen på gille, fest med mat och underhållning. Om du ska äta av maten så är det extra trevligt att du använder tidsenliga skålar och bestick. Matkupong krävs för mat på gillet. Den får du av din stationsansvarige.

Vill du hjälpa till men inte vet med vad eller var kontakta oss på marknad@hornboreting.se eller info@hornboreting.se

Välkomna!

Till anmälan för de funktionärer som vill sova över på tingsplatsen under tinget. För planeringen är det viktigt att du anmäler dig.