Besökare

Information till marknadsbesökare

5 – 7 augusti 2022

I år håller vi vår 30:e marknad!!!

Marknaden utspelar sig vid Hoge slott, strax söder om Hamburgsund. En fantastiskt vacker plats där slottsklippan reser sig intill Hamburgsundskanalen och utgör en naturlig fortifikation. Platsen har haft en viktig betydelse genom tiderna, det vittnar de gamla gravhögarna om. Det finns även tecken på att just detta har varit platsen där riktiga vikingating har utspelats för mer än 1000 år sedan.

På marknaden finns det många handlare och skickliga hantverkare hitresta från hela Europa. Det finns aktiviteter för hela familjen. Våra musiker spelar och visar lekar för alla som vill vara med. Prova på bågskytte. Nere vid sjön finns våra vikingabåtar på plats.

Vi är mycket stolta över att även i år få besök av både stavmannen Peter Gråe och sagoberättaren Jerker Fahlström som delar med sig av sina kunskaper. Dom berättar om vikingatiden på ett mycket intressant och underhållande sätt. Både sägner och historisk fakta.

Arkeologen Andreas Forsgren föreläser om svunnen tid.

Kampgruppen Ranerna visar och berättar om vikingatidens vapen och utrustning. Kanske blir det också lite handgemäng?

Vi serverar grillat, närproducerat kött på vikingavis eller mustig Hornborekorv i bröd som bakas av mjöl från orten.

Årets program kommer att presenteras här på hemsidan när det är klart.
11.00 – Marknaden öppnar!
17.00 – Marknaden stänger. Obs! stänger 16.00 söndag

Entrén kostar 100 kr för vuxen och 50 kr för barn, avgiften gäller för alla tre dagarna. I entrén kan du betala med kort och alla stationer tar Swish.

Genom att besöka Hornbore Ting så stödjer ni en helt ideell förening som arbetar hårt för att bibehålla föreningslivet med olika kurser, resor och framförallt uppförandet av Hornbore Ting även i framtiden.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!