Besökare

Information till marknadsbesökare

4 – 6 augusti 2023

Marknaden utspelar sig vid Hoge slott, strax söder om Hamburgsund. En fantastiskt vacker plats där slottsklippan reser sig intill Hamburgsundskanalen och utgör en naturlig fortifikation. Platsen har haft en viktig betydelse genom tiderna, det vittnar de gamla gravhögarna om. Det finns även tecken på att just detta har varit platsen där riktiga vikingating har utspelats för mer än 1000 år sedan.

På marknaden finns det många handlare och skickliga hantverkare hitresta från hela Europa. Det finns aktiviteter för hela familjen. Våra musiker spelar och visar lekar för alla som vill vara med. Prova på bågskytte. Nere vid sjön finns våra vikingabåtar på plats.

Vi är mycket stolta över att även i år få besök av stavmannen Peter Gråe. Han berättar om vikingatiden på ett mycket intressant och underhållande sätt.

Fru Njorun sjunger egenskrivna sånger om våra forntida Gudar, Gudinnor och djur. Ackompanjerad av flertalet historiska instrument.

I år kommer Caligari framför galna konststycken sprungna ur en tusenårig tradition. Har du tur ser du honom på styltor.

Kampgruppen Ranerna visar och berättar om vikingatidens vapen och utrustning. Kanske blir det också lite handgemäng?

Vi serverar grillat, närproducerat kött på vikingavis eller mustig Hornborekorv i bröd som bakas av mjöl från orten.

Årets program kommer att presenteras här på hemsidan när det är klart.
11.00 – Marknaden öppnar!
17.00 – Marknaden stänger. Obs! stänger 16.00 söndag

Entrén kostar 100 kr för vuxen och 50 kr för barn, avgiften gäller för alla tre dagarna. I entrén kan du betala med kort och alla stationer tar Swish.

Genom att besöka Hornbore Ting så stödjer ni en helt ideell förening som arbetar hårt för att bibehålla föreningslivet med olika kurser, resor och framförallt uppförandet av Hornbore Ting även i framtiden.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!