Besökare

Information till marknadsbesökare

2-3-4 augusti 2019

I år håller vi marknad för 27:e året i rad!!!

Marknaden utspelar sig vid Hoge slott, strax söder om Hamburgsund. En fantastiskt vacker plats där slottsklippan reser sig intill Hamburgsundskanalen och utgör en naturlig fortifikation. Platsen har haft en viktig betydelse genom tiderna, det vittnar de gamla gravhögarna om. Det finns även tecken på att just detta har varit platsen där riktiga vikingating har utspelats för mer än 1000 år sedan.

På marknaden finns det många handlare och skickliga hantverkare hitresta från hela Europa. Det finns aktiviteter för hela familjen. Våra musiker spelar och visar lekar för alla som vill vara med. I sagotältet spelas teater i mindre format om vår spännande historia. Prova på bågskytte eller yxkastning. Nere vid sjön finns våra vikingabåtar på plats.

Vi är mycket stolta över att i år få  besök av stavmannen Peter Gråe som delar med sig av sina kunskaper. Han berättar om vikingatiden på ett mycket intressant och underhållande sätt. Både sägner och historisk fakta.

Vi grillar närproducerat kött som serveras på vikingavis. Vi serverar också mustig Hornborekorv i bröd som bakas av mjöl som mals på plats.

2018
11.00  –  Marknaden öppnar

12.00  –  Kampuppvisning
13.00  –  Sagoberättande av Peter Gråe
13.30  –  Teater
14.00  –  Kampuppvisning
15.00  –  Sagoberättande av Peter Gråe
16.00  –  Teater
17.00  –  Marknaden stänger

Entrén kostar 100 kr för vuxen och 50 kr för barn, avgiften gäller för alla tre dagarna. I entrén kan du betala med kort och alla stationer tar Swish.

Genom att besöka Hornbore Ting så stödjer ni en helt ideell förening som arbetar hårt för att bibehålla föreningslivet med olika kurser, resor och framförallt uppförandet av Hornbore Ting även i framtiden.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!