Besökare

Information till marknadsbesökare

2-3-4 augusti 2019

I år håller vi marknad för 27:e året i rad!!!

Marknaden utspelar sig vid Hoge slott, strax söder om Hamburgsund. En fantastiskt vacker plats där slottsklippan reser sig intill Hamburgsundskanalen och utgör en naturlig fortifikation. Platsen har haft en viktig betydelse genom tiderna, det vittnar de gamla gravhögarna om. Det finns även tecken på att just detta har varit platsen där riktiga vikingating har utspelats för mer än 1000 år sedan.

På marknaden finns det många handlare och skickliga hantverkare hitresta från hela Europa. Det finns aktiviteter för hela familjen. Våra musiker spelar och visar lekar för alla som vill vara med. Prova på bågskytte. Nere vid sjön finns våra vikingabåtar på plats.

Vi är mycket stolta över att även i år få  besök av stavmannen Peter Gråe som delar med sig av sina kunskaper. Han berättar om vikingatiden på ett mycket intressant och underhållande sätt. Både sägner och historisk fakta.

Vi serverar grillat, närproducerat kött på vikingavis eller mustig Hornborekorv i bröd som bakas av mjöl från orten.

Dagsprogram för Hornbore Tings marknad 2019
11.00 – Marknaden öppnar!
11.30 – ”Om gudar, hjältar och småfolk” framfört av Jerker
12.30 – Gråe stavkarl berättar sagor för gamla och unga
13.00 – Guidad tur på tinget
13.30 – Kampträning för barn
14.00 – ”Om gudar, hjältar och småfolk” framfört av Jerker
15.00 – Gråe stavkarl berättar sagor för gamla och unga
15.30 – Guidad tur på tinget (fredag och lördag)
17.00 – Marknaden stänger. Obs! stänger 16.00 söndag

Entrén kostar 100 kr för vuxen och 50 kr för barn, avgiften gäller för alla tre dagarna. I entrén kan du betala med kort och alla stationer tar Swish.

Genom att besöka Hornbore Ting så stödjer ni en helt ideell förening som arbetar hårt för att bibehålla föreningslivet med olika kurser, resor och framförallt uppförandet av Hornbore Ting även i framtiden.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!