Kampgruppen Ranerna

Den fäktning som gruppen Ranerna tränar brukar kallas härkamp. Härkamp kan antingen utövas man-mot-man eller i större slag där man ihop med andra grupper och föreningar ställer upp. Träningen utgår från ett kampsportsperspektiv och är en effektiv träning både för koordination, styrka och kondition. Det ihop med en stor del adrenalin gör att sporten blir unik.

Ranerna arrangerar också en träningshelg i slutet av varje sommar där andra kämpar kommer och besöker oss.

Som nybörjare i Ranerna så börjar vårat träningsår i september och man behöver inga förkunskaper. Vi tar in 2-3 nybörjare per år för att vi ska kunna ge det fokus som sporten kräver. I början övar man mycket grunder, olika slag, rörelse och koordination för att komma in i systemet. Sedan utvecklas träningen till att innefatta olika slags vapen, gruppkamp och strategi & taktik.

Eftersom det är en kampsport så kan det ibland bli något blåmärke. Sporten lämpar sig lika bra för tjejer som för killar. Alla som är över 16 år är välkomna.

Vi tränar 1-2 gånger per vecka med lite uppehåll kring jul och sommar eftersom många av oss åker runt på andra marknader då.

Kontaktperson:

Andreas Johansson (Ankan) på info@hornboreting.se så hjälper han dig vidare.


Inomhusträning för ALLA medlemmar under våren

Från och med den 15 januari 2018 till slutet av april hyr föreningen gymnastikhallen i Hamburgsund söndagar kl. 11.30 – 13.30. Kampgruppen tränar då men hallen är stor och där finns plats för fler aktiviteter. 

Är du intresserad, hör av dig till Jon Fog tele 0707573096 eller Andreas (Ankan) Johansso tele 0725777422.
Kom och träna!


På Youtube
Ranernas Waregame 2017 Prolog av Jonas Hultén
Ranernas Wargame 2016 Prolog av Johas Hultén
Ranernas Wargame 2016
av Mårten Kjellberg
Ranernas Wargame 2013 av Magnus Nordstrand