Kurser 2022

Pilkurs 12 eller 13 november

Kaj Abrahamsson planerar en pilkurs under en dag i november. Kostnad 500 kr inkluderar två egengjorda pilar. Material för fler finns att köpa på plats. Max 8 deltagare.
SMS till Kaj på nummer 072 876 26 98

Syträffar 20 mars, 10 april och 8 maj

Vi träffas i lokalen Ankaret som ligger bredvid ICA Skutan i Hamburgsund. Som vanligt håller vi på mellan  kl 10.00 och 15.00. Var och en tar med matsäck och material.

Kurs i vävning av broscherade brickband med Marie Wallenberg kommer att hållas den 8 maj om tillräckligt många deltagare finns. Skynda att anmäla ditt intresse till isabelle@falsen.se 

Frågor, önskemål, förslag om tema för träffarna skickas till Isabelle Falsen via isabelle@falsen.se eller SMS 070 861 07 32.

Hus och båtfix 9-10 april

Vi möts i Hornbore By och hjälps åt att få båtarna redo för sjösättning. Har vi möjlighet fixar vi också på vårt vikingahus. Oömma kläder och matsäck tar du med dig. Håll utkik i vår Facebookgrupp och på hemsidan för mer information.

För mer information kontakta Jonas Hultén via cjonashulten@gmail.com

Hantverkshelg 14-15 maj i Hornbore By

En helg som vigs åt vikingatida hantverk. Det kommer hållas kurs samtidigt som eget spontat hantverkande uppmuntras. En av vårens syträffar hålls här under söndagen. Alla är välkomna, erfarna som nybörjare. Mer information kommer på Facebook och hemsidan när vi närmar oss.

Vid frågor kontakta Jonas Hultén via cjonashulten@gmail.com


Länkar med hantverkstips

Bygg din egen pilbågeBågbygge med Göran Landström

Sömnad under medeltidenSom när det begav sig

Nålbindningwww.en.neulakintaat.fi/67
Youtube kanalen som hör till www.youtube.com/channel/UCzZjQa5bQ9479V6Sk1n5gwg

Slöjda i trä, verktyg och tips – Slöjden i skogen

Pyssel för barn www.ungafakta.se/vikingar/historia/

Ribe Vikingcenter med bl.a matrecept – https://www.ribevikingecenter.dk/da/forside.aspx